Personal

Honeymoon: Oia, Santorini

Blog Categories + Search

Eugene en ik gingen eind september op huwelijksreis naar Santorini en daar hebben we uiteraard heel veel foto’s gemaakt. Ik zal de foto’s verdeeld over een aantal blogposts met jullie delen. Het zijn er namelijk echt heel veel ;).

Ik begin vandaag met de foto’s van Oia, het plaatsje met de bekende witte huizen en blauwe koepels. De koepels kom je ook tegen op andere plekken op Santorini, maar de meeste foto’s die je altijd ziet op Instagram zijn vaak gemaakt in Oia. Dit was ook de plek waar we verbleven. Het is er, zoals verwacht, erg toeristisch, maar omdat we net buiten het hoogseizoen gingen ‘viel het nog mee’. Ik wil niet weten hoe het er is als het écht druk is, hahah.

Oia is een klein stadje, je bent binnen een half uur lopen van de ene naar de andere kant. Eigenlijk heb je alles wel gezien in 1 à 2 dagen als je rustig aan doet. Het is net zo charming als in de films en op de foto’s, maar je merkt wel echt dat het gefocust is op toerisme. Je ziet veel toeristen, weinig locals en de prijzen qua eten en verblijf zijn hoog. Ook zie je elke dag wel fotografen met koppels uit Azië die pre-wedding foto’s aan het maken zijn.

Atlantis is een bekende boekenwinkel waar je echt even in moet zijn geweest. Ze verkopen hier een aantal ‘first editions’ van klassiekers voor meer dan €1000 euro.

‘No entry staat er op sommige daken’, omdat veel mensen op daken staan om foto’s te maken (wij soms ook). Deze kat heeft er lak aan ;).

Een crèpe met citroen en héél veel suiker. Binnen zat namelijk nog meer suiker..

Griekse yoghurt met honing en walnoten.

Ik heb voor het eerst op reis gefotografeerd met mijn analoge camera. Het bevalt zó goed dat ik dit zeker vaker ga doen. De foto’s hebben een heel mooi sfeertje. Ik ben benieuwd of jullie in deze blogpost kunnen zien of een foto analoog of digitaal is gemaakt.

Bougainvillea leerde ik kennen op Sicilië, maar op Santorini heb je ook mooie overhangende struiken met deze bloemen. Love it! Ik wil dit in onze achtertuin!

Deze deur is bekend van de film The Sisterhood of the Traveling Pants. Het was de deur naar het huisje van de opa en oma van Lena. Ze hebben het wel een andere kleur geverfd nu.

Zo’n koppel in trouwjurk en pak zag je dagelijks. Je weet dat je een fotogeniek plekje hebt gevonden als de fotograaf daar foto’s maakt met het koppel.

Nog zo’n koppel bezig met pre-wedding foto’s. Wat grappig is, is dat de toeristen op Oia netjes in de rij gaan staan als ze ergens een foto willen maken maar er niet alleen zijn. Zo heb je alsnog een foto op die mooie plek zonder andere mensen erop. Ook op deze plek is dat dus zo. Iedereen zat dus mee te genieten van de pre-wedding shoot van dit koppel.

Er lopen heel veel katten rond op Santorini. Deze liep op het terras van onze Airbnb.

Zo’n half uurtje voor zonsondergang verzamelt iedereen zich rond het oude kasteel van Oia. Daar heb je namelijk het beste uitzicht. We hebben 1 avond echt een mega mooie zonsondergang gehad. Het regende wel, dus veel foto’s hebben we niet gemaakt.

Ik vroeg me al meerdere dagen af hoe mensen op Instagram dicht bij de blauwe koepels kwamen om foto’s te maken, omdat het vaak privé-terrein is. Op één van onze laatste dagen op Santorini zagen we mensen op deze plek foto’s maken. Dit was ook een privé-terrein en toch klom iedereen (nadat ze netjes in de rij hadden gestaan) het dak op. Ik dus ook eventjes, oeps..

Deze klok stond voor onze Airbnb en elke ochtend zagen we hier weer dezelfde fotograaf met een ander koppel hier foto’s maken. Ik moest hier dus natuurlijk ook een foto maken ;).

Nog wat tips qua eten:

De beste ijsjes eet je bij Lolita’s, vooral de pistache was hier super lekker.
Bij Pitogyros eet je de lekkerste gyros. De mixed grill is ook een aanrader voor vleesliefhebbers. Je moet even in de rij staan, maar het is het waard.
Bij Kastro Oia (de laatste 4 foto’s) eet je met een super goed uitzicht op de zonsondergang. Wel van tevoren reserveren!
Je weet dat je ergens goed zit als de locals er komen: bij Fourni Bakery vind je de lekkerste broodjes en spinach/cheese pies.

Als je langer dan 2 dagen in Oia verblijft zouden we zeker aanraden om met de bus naar Fira (Thira) te gaan of een auto te huren om de rest van het eiland te verkennen. Dit hebben we dan ook gedaan en daar zal ik de volgende keer meer van laten zien. We hebben in ieder geval heel erg genoten van het indrukwekkende uitzicht, de mooie zonsondergangen en het lekkere eten van Oia.

Binnenkort de blogpost met foto’s van andere dorpjes op Santorini!

BEHIND THE LENS

ABOUT JOSE

Fine art photographer, specializing in weddings and portraits since 2016.

I'm José, a fine art photographer with a passion for documenting beautiful memories. My Chinese roots shine through as I communicate in Dutch, English, Cantonese and a little bit of Mandarin. I collaborate closely with brands like Nikon and Loxley Colour, frequently speaking at photography conferences and workshops. Beyond photography, I love music, traveling and my family. 

© BY JOSE CHAN 2024

KVK: 65949579

PRIVACY POLICY

|
|
|

COOKIE STATEMENT