Personal

November 2023 update

Blog Categories + Search

Hi! Het leek me leuk om weer eens wat te posten op m’n blog. Ik post hier niet zo vaak persoonlijke dingen meer tegenwoordig, maar hierbij een november 2023 update. Ik heb een nieuwe camera en ik heb m’n website vernieuwd, dus ik heb een heleboel foto’s gemaakt en (weer) een plek om ze te posten. Hieronder dus een aantal random foto’s van een weekend begin deze maand. Lees vooral verder om te weten waar ik allemaal mee bezig ben op dit moment.

Hoe het gaat

Het is qua fotografie nu lekker rustig, geen bruiloften in de herfst/winter op de planning staan, maar wel wat portretshoots. Ik doe nu steeds meer zwangerschaps-, newborn en familieshoots. Sinds ik kinderen heb, weet ik hoe waardevol het is om foto’s te hebben van deze speciale momenten en van je familie. Ook weet ik nu beter hoe ik kinderen kan aansturen en wat ik met ouders moet communiceren om het voor iedereen een leuke shoot te maken. Ik vind het nu dus heel leuk om meer van dit soort fotoshoots te doen.

Mama zijn

Mama zijn is waar ik nu eigenlijk vooral mee bezig ben. Het voelt altijd dubbel, want als ik met de kinderen ben en het zwaar vind (dat is vaker dan ik durf toe te geven), mis ik het werken, fotograferen en lekker bezig zijn met m’n bedrijf. Maar wanneer ik dan een fotoshoot of bruiloft heb, mis ik de kinderen weer en kan ik niet wachten om weer thuis te zijn bij hen. Dit seizoen ben ik vooral veel thuis met ze, dus ik kijk er eigenlijk wel naar uit om meer te werken, maar, voor alles een seizoen.

Mini shoots

Binnenkort doe ik voor het eerst mini shoots. Dit doe ik bij Atelier Oost in Amsterdam, een hele mooie daglichtstudio. Voor als je het hebt gemist: Op 25 november doe ik mini shoots, geschikt voor families, zwangerschappen, branding, koppels en andere portretten. De ‘time slots’ zijn in principe 30 min. maar ik heb gerekend op 15 min. effectief shoottijd. 10 digitale fotobestanden zijn daarbij inbegrepen. De 8 tijdsslots waren al heel snel gevuld, dus mocht het goed gaan, zal ik het wel nog een keer doen. Het zijn wel echt veel kortere shoots dan normaal, maar soms toch handig als je geen volledige shoot nodig hebt en toch wat nieuwe foto’s wilt.

Nieuwe camera: Nikon Zf

Ik heb een nieuwe camera, de Nikon Zf. Het is een prachtige camera, geïnspireerd op een oude analoge Nikon camera, met knoppen waar je aan kunt draaien zoals op zo’n oude camera. Het was voor mij even wennen qua knoppen/instellingen en zeker ook qua grip, maar ik denk dat ik steeds blijer word van de camera. Sowieso zijn alle technische specificaties indrukwekkend en zeker een vooruitgang op mijn Z7 en Z6II. De Zf ligt alleen heel anders in de hand en daar moest ik echt even aan wennen. Ik heb er een grip van SmallRig bij gekregen, maar uiteindelijk heb ik besloten om zonder de grip te werken, want dat scheelt een beetje in gewicht. Daardoor heb ik mezelf laten wennen aan het anders vasthouden van de camera. Ik ondersteun hem nu vooral met m’n linkerhand, terwijl ik normaal vaak m’n camera met rechts vasthoud. Op deze manier vind ik hem toch het prettigst werken en ik ben er nu wel gewend aan geraakt. Ook de knoppen en instellingen waren even wennen, maar ook daar ben ik nu gewend aan geraakt. Het is wel nog even schakelen als ik met 2 verschillende camera’s tegelijk werk. Ik hoop er de komende tijd nog meer shoots mee te doen om het nog meer eigen te maken allemaal.

Nieuwe website

M’n website vernieuwen stond eigenlijk helemaal niet op de planning. Ik had voor m’n oude website alleen een WordPress-template van Flothemes en als je ook Flothemes gebruikte, weet je vast wel wat daarmee is gebeurd. Ze zijn een tijdje terug overgekocht door Pixieset en opeens kondigden ze aan dat Flothemes ermee stopt en daarmee ook alle ondersteuning voor de gebruikers binnen een jaar. Ik en velen anderen werden dus gedwongen om iets anders te zoeken. Ik heb dus nu gekozen voor Showit, omdat het bloggedeelte nog steeds bij WordPress zit. Het was geen leuke manier om zo gedwongen te moeten overstappen en een hele nieuwe website te bouwen, maar uiteindelijk ben ik wel blij met hoe het is geworden. Er zijn nog wel wat dingetjes die aangepast moeten worden, maar dat komt allemaal nog wel.

Dat was de november 2023 update voor nu! Geen idee hoe vaak ik ga bloggen, dus volg me vooral op Instagram, want daar ben ik wel regelmatig (dagelijks) te vinden.

BEHIND THE LENS

ABOUT JOSE

Fine art photographer, specializing in weddings and portraits since 2016.

I'm José, a fine art photographer with a passion for documenting beautiful memories. My Chinese roots shine through as I communicate in Dutch, English, Cantonese and a little bit of Mandarin. I collaborate closely with brands like Nikon and Loxley Colour, frequently speaking at photography conferences and workshops. Beyond photography, I love music, traveling and my family. 

© BY JOSE CHAN 2024

KVK: 65949579

PRIVACY POLICY

|
|
|

COOKIE STATEMENT