Education

Behind the scenes: Workshop Lifestyle Portretfotografie

Blog Categories + Search

Afgelopen weekend gaf ik voor de 3e keer mijn workshop over lifestyle portretfotografie. Deze vond plaats bij Café Blossom, een gezellige hotspot in Den Haag. De dag begon met een deel theorie waar we het hebben gehad over hoe je mensen op hun gemak stelt voor de camera en hoe je ze aanstuurt en poseert. Ook hebben we het gehad over een stukje techniek bij portretfotografie: welke instellingen je gebruikt, welke focusmethode je gebruikt en compositie.

Na een heerlijke lunch was het tijd om te shooten! Dit deden we bij het La Paulowna hotel in hun prachtige Emerald Suite. Dit was de 2e keer dat ik daar heb geshoot. De 1e keer was tijdens de vorige workshop, en weer stelde de locatie niet teleur. Het is een super mooi ingerichte kamer en heeft heel veel daglicht zo in de middag. Leuk om te spelen met tegenlicht ook.

Na het shooten zijn we terug gegaan naar Café Blossom om het nog te hebben over onze stijl in fotografie: hoe je die ontwikkelt en consistent houdt, en over nabewerking. Daarna zijn we onze foto’s gaan editen en hebben we ze samen bekeken en besproken. Het was een super gezellige workshopdag met een leuke groep fotografen!

Hieronder nog mijn foto’s van de fotoshoot. Dank aan model Hanne van EvD Agency, visagiste Celine Visagie en Imagine by Kim voor de kleding.

Een nieuwe datum voor de workshop staat nog niet gepland. Wel kan ik verklappen dat ik bezig ben om de workshop online te zetten, zodat de workshop ook online beschikbaar is en je het ook thuis op je gemak kan volgen en terug kijken. Daarnaast zal ik ook shoot & edit ochtenden/middagen organiseren zodat er nog steeds de mogelijkheid is om te oefenen met shooten en om je portfolio op te bouwen. Wanneer de workshop online zal staan weet ik nog niet zeker, maar zal ik tegen die tijd laten weten. Mocht je toch interesse hebben in de offline workshop zoals deze, meld je dan alvast aan op deze pagina, zodat ik in ieder geval weet dat er geïnteresseerden zijn en ik weer een nieuwe datum kan plannen.

BEHIND THE LENS

ABOUT JOSE

Fine art photographer, specializing in weddings and portraits since 2016.

I'm José, a fine art photographer with a passion for documenting beautiful memories. My Chinese roots shine through as I communicate in Dutch, English, Cantonese and a little bit of Mandarin. I collaborate closely with brands like Nikon and Loxley Colour, frequently speaking at photography conferences and workshops. Beyond photography, I love music, traveling and my family. 

© BY JOSE CHAN 2024

KVK: 65949579

PRIVACY POLICY

|
|
|

COOKIE STATEMENT